Hyr en snöskoter

BOKA

Ski-Doo Grand touring 600 ACE

Med den här skotern kommer ni lätt upp på fjällets leder samtidigt som familjen kan koppla på en pulka på dragkroken och njuta av en fin tur. Maskinen är utrustad med dubbeldyna och elvärmda passagerarhandtag.

DYGN TID MIL PRIS
Halvdag förmiddag 09.00 – 12.30 Inkl. 4 mil 1400:-
Halvdag eftermiddag 13.00 – 16.30 Inkl. 4 mil 1400:-
Heldag 09.00 – 16.00 Inkl. 6 mil 2050:-
3 dagar… Inkl. 18 mil 4500:-
…därefter dygnshyra 6 mil 1000:-
Pulka 500:-/dag
Angivna mil ingår. Därefter 40 kr./mil. Välj till fria mil +500 kr/dag. Uthyres fulltankad, lämnas åter fulltankad.

I mån av tillgång, 2 timmar 600kr, ej förbokning.

Ski-Doo Grand touring 600 ACE

Funäsfjällens Skoterleder

Funäsfjällen erbjuder 610 km leder varav 150 km går över högfjäll med fantastiska vyer. Lederna är 5 meter breda, och det finns 8 terminaler i Funäadalen för av-och pålastning där det är gratis bilparkering. 2 off-pist områden finns. Lederna prepareras med pistmaskiner, och området är reglerat så det innebär att åkningen får endast ske på dessa leder.

  • Det är inte tillåtet att köra snöskoter på allmän väg, förutom där leden passerar över.
  • Lederna är avgiftsbelagda, men när du hyr skoter ingår ledkortet, och en karta som visar var / hur du kan åka.
  • Fråga gärna efter tips när du hämtar ut din hyrmaskin – våra medarbetare har massor av fina förslag!
  • I skoterhyran ingår även overall & hjälm

Vill du boka halvdag eller 2h? Då kan du skicka en bokningsförfrågan via info@motorfritid.se.

Din bokning blir bindande så snart du har betalat 50 % av den totala kostnaden i deposition. Om du ej hämtar ut din maskin på avtalad tid så återbetalas inte den avgiften. Skulle det däremot visa sig att du har giltiga skäl, ex. drabbats av sjukdom, olycksfall eller annat som går att intyga, så återbetalar vi summan med avdrag på 200: – i administrativ avgift. Avbokning mer än 40 dagar före medför ingen kostnad.

Du måste vårda hyrd produkt väl och följa de regler och bestämmelser som gäller. Du ansvarar själv för ev. skador som uppstår på maskinen genom att du har varit vårdslös.

Vi utför besiktning på alla maskiner vid återlämning, och maskinen ska också vara fulltankad vid återlämning.

Skulle något hända så är våra maskiner fullförsäkrade med en självrisk på 15.000:- / den betalas av den som orsakat skadan

Regler & Skotervett

För att få köra snöskoter i Sverige krävs att du är 16 år och har ett förarbevis för terrängskoter. Snöskoter får även köras av den som har svenskt körkort eller traktorkort utfärdat före 2000-01-01. Den som fått sitt kör- eller traktorkort återkallat efter 2000-01-01 måste ha ett förarbevis för att få köra snöskoter.

Du kan även köra utan förarbevis om du ingår i en guidad grupp inom turistnäringen med högst tio personer som har körkort eller traktorkort, och som leds av en person med förarbevis för terrängskoter längs en sträcka som bestämts av ledaren före färden.

Som utländsk förare (inom EES*) har du rätt att köra snöskoter i Sverige om du har rätten i ditt hemland. Om du inte kan visa det eller om du kommer från ett land utom EES är den enda möjligheten att ingå i en grupp inom turistnäringen eller att du har ett svenskt förarbevis. *EES-länder är medlemsländerna i EU, samt Norge, Island och Liechtenstein.

I Norge gäller följande: Från 1/7 2006 ska man ha ett körkort i klass S för att få köra snöskoter. Minsta ålder är 16 år, men till dess att man fyller 18 år får man bara köra klass 1-snöskoter (en snöskoter där förhållandet mellan motoreffekt och vikt är högst 0,20 kW/kg). De som har körkort i klasserna A, A1, B, S och T som är från före 1/7 2006 får fortsätta att köra snöskoter.

I Finland gäller följande: En person som fyllt 15 år får köra snöskoter i terräng. Föraren måste inneha ett kört i minst klass T på officiella snöskoterleder, vid körning på väg eller när en väg korsas.

För mer information om leder och skoterkörning, klicka här.

Har du inte Förarbevis, men är intresserad av att ta det, kontakta:
Team Walles, 0684-16781